iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966 on halvin iRobot-pölynimuri, joka akkunsa tyhjentyessä siirtyy itse latausasemalle ja latauksen jälkeen jatkaa siivousta siitä mihin siivous keskeytyi. Seuraavassa postituksessamme kerromme tämän robotin plussista ja miinuksista sekä siitä, kenelle tämä tuote saattaa sopia. Hauskaa lukemista.

iRobot Roomba 966 Plussat

Aikaisemmat mallit iRobot Roomba e5 ja iRobot 676 olivat ohjelmoitu liikkumaan kaoottisesti, mutta iRobot Roomba 966 sen sijaan liikkuu systemaattisesti. Lisäksi osaa Roomba 966 akkunsa tyhjentyessä siirtyä itse latausasemalle ja latauksen jälkeen jatkaa siivousta siitä mihin siivous keskeytyi. e5 ja 676 menivät heikolla akulla latausasemalle ja jäivätkin sinne, he eivät enää osanneet palata töihin.

Roomba 966 osaa älykkäästi kartoittaa kotisi. Ensimmäisen 4–5 siivouksen aikana se tekee tarkan kartan kodistasi, joten jatkossa se tietää tarkalleen mistä jatkaa kesken jäänyttä työtään. Kiitos siitä on myös mahdollista laittaa se siivoamaan vain yhtä huonetta tai tiettyjä huoneita. Esimerkiksi, jos lastenhuoneessa on täydellinen sotku (perheessäni melkein joka viikko yksi jälkeläistäni kääntää lastentarhahousujensa lahkeissa olevan hiekan huoneensa lattialle), voit lähettää robotin siivoamaan ainoastaan sitä huonetta.

Lisäksi sovellus antaa sinun määrittää siivouskalenterin ja ns. virtuaaliset seinät. Jos sinulla on kissan tai koiran kulho jossain tietyssä paikassa, voit piirtää siihen virtuaaliseinän sovelluksen avulla, eikä robotti mene sinne. Tietysti voit piirtää virtuaaliseinän myös halvemmalla e5-robotilla sekä kaikilla kalliimmilla iRobot-malleilla.

iRobot Roomba 966:n akku kestää noin 75 minuuttia, mutta koska se joka tapauksessa jatkaa siivousta lataamisen jälkeen, se ei olekaan niin tärkeä.

iRobot Roomba 966 pystyy tunnistamaan kotisi likaisimmat kohdat eli esimerkiksi hyvin hiekkaisessa paikassa se automaattisesti nostaa imutehoaan sekä siivoaa sen paikan monta kertaa. Näin se toimii mattojen kanssa.

iRobot Roomba 966:lla on HEPA-suodatin, joka on ihanteellinen allergikoille. Uudenlaiset siivoustelat eivät kerää roskia tai hiuksia ja ovat helppoja hoitaa. Robotilla on porrasanturit, joten se voi siivota myös toisessa kerroksessa.

Yksi 966: n suurimmista eduista on iRoboteille ominainen kestävyys sekä Suomen valtuutetulta myyjältä ostaessaan tulee mukaan kahden vuoden takuu ja kaksi ilmaista huoltoa.

iRobot Roomba 966 Miinukset

Kuten toisillakin iRoboteilla, myös 966:n suurin heikkous on huoneen nurkat. Pyöreän muotonsa takia se ei pääse siivoamaan nurkkia yhtä hyvin kuin muodoltaan kulmikas kone. Erityinen kulmaharja kyllä auttaa hiukan, mutta silti tulos ei ole parasta.

9,4 senttimetrinen korkeus ei ole paha, mutta silti se ei pääse siivoamaan kaikkiin paikkoihin, joihin esimerkiksi jotkut Mamibot-robotit pääsevät vaivatta.

iRobot Roomba 966 Päätös

Jos etsit hinnaltaan keskitason robottia, joka on älykäs, monilla vaihtoehdoilla ja sopii yli 100-neliömetrisen kodin siivoamiseen, niin kannattaa harkita Roomba 966:n ostamista. Se on hintaluokassaan aika vakuuttava tuote, mutta jos haluat vielä tehokkaamman ja enemmillä mahdollisuuksilla robotin, joudut maksamaan vähintään parisataa euroa lisää.

Scroll to Top