iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7+ on yksi kalleimmista saatavilla olevista robottipölynimureista, siitä vielä kalliimpia löytyy vain muutama. Onneksi on se hintansa kaikin puolin väärti. Kuinka niin? Se selviää seuraavasta katsauksestani.

iRobot Roomba i7+ Plussat

Aloitetaan i7:n merkittävimmästä plussasta, joka erottaa sen melkein kaikista toisista robottipölynimureista. Nimittäin ostamalla Roomba i7+ -robottipölynimurin saat latausaseman lisäksi myös ulkoisen pölysäiliöaseman.

Ulkoiseen pölysäiliöasemaan robotti puhdistaa itse oman pölysäiliönsä sen täyttyessä. Eli jos siivouksen aikana imurin sisäinen pölysäiliö täyttyy, niin imuri palaa tukiasemaan ja tyhjentää sisäisen pölysäiliönsä ulkoiseen pölysäiliöasemaan, sekä sen jälkeen jatkaa siivousta siitä mihin siivous keskeytyi. Tuotekuvauksen mukaan mahtuu ulkoiseen pölysäiliöasemaan jopa 30 täyttä robotti-imurin pölysäiliöllistä, joten sinun ei tarvitse ajatella imurointia tai robotin huoltoa ainakin kahteen viikkoon. Tämä on epäilemättä kätevin ja toimivin hands-off -ratkaisu.

Suurin osa iRobotteista ovat matoilla erittäin tehokkaita, mutta uusimmat ovat vielä erityisen kovia tekijöitä. Niillä on automaattinen anturi, joka huomauttaa niitä osuessaan mattoihin ja automaattisesti nostaa imutehoaan saadakseen kaikki roskat matoista.

Kodissani iRobot Roomba i7+ -robottia testatessani halusin ehdottomasti kokeilla sen tuottajan mainostamansa toimintoa, joka huomauttaa robotin joutuessaan erittäin roskaiseen paikkaan. Nimittäin sisäänimuaukon luona olevien anturien avulla ymmärtää robotti, jos esimerkiksi eteisessä on tavallista paljon enemmän hiekkaa – siten robotti tietää siivota samaa paikkaa toistuvasti ja huolellisemmin. Tämä on välttämätön ominaisuus roboteille, jotka käyttävät systemaattista reittiä eli yleensä seuraavat kotiasi merkityllä reitillä, eivätkä palaa jo kerran ylitettyyn paikkaan. Joka tapauksessa i7 pärjäsi hiekkatestissäni loistavasti. Asun omakotitalossa ja lapseni kanniskelevat jatkuvasti hiekkaa ja muita roskia puutarhasta eteiseen – sen sijaan, että siirtäisin robotin eteiseen toistuvasti käsin, se puhdistaa itse sen moneen otteeseen kerralla.

Vaikka sellaiseen ei olisikaan tarvetta, on sillä älykäs kartoitusohjelma, joka tunnistaa kaikki kotisi huoneet, ja voit kätevästi sovelluksen kautta lähettää sen siivoamaan esimerkiksi vain eteistä.

Kiistamatta on iRobot-robottipölynimureiden yksi vahvuuksista niiden kestävyys. Sikäli kuin ymmärrän, ne ovat kaikista toisista markkinoilla olevista kaikkein kestävimmät. Monen muun valmistajan (esim. Neato) mallit tarvitsevat korjauksia jo ensimmäisen käyttövuoden aikana, mutta iRobotilla ei pitäisi olla tällaisia ongelmia.

Avuksi on Neatoon verrattuna pidempi takuuaika – iRobotilla on takuuaika kaksi vuotta, Neatolla yksi vuosi. Kun ostat viralliselta jälleenmyyjältä, tulee myös mukaan pääsy viralliseen iRobottien Suomen huolto- ja takuupalveluun.

Robotti-imurin korkeudesta riippuu, millaisten huonekalujen alta se pääsee imuroimaan. iRobot Roomba i7+ on 9 senttimetrin korkeudellaan keskimääräinen – se on korkeampi kuin esimerkiksi Mamibot ExVac 680S, mutta silti matalampi kuin monet muut robotti-imurit.

Kuten jo mainitsin, on se yhteensopiva sovelluksen kanssa, jossa voit laittaa sen aloittamaan tai lopettamaan siivouksen, asettaa siivouskalenterin tai -tyypin ja lähettää sen imuroimaan vain yksittäisiin huoneisiin.

iRobot Roomba i7:llä on litiumioniakku, joka kestää vähintään kaksi tuntia. Jos akku tyhjenee siivouksen aikana, palaa robotti itse latausasemalle latautumaan sekä sen jälkeen jatkaa siivousta siitä mihin siivous keskeytyi.

Sopii erityisesti koteihin, jossa on lemmikkejä. i7:n erittäin hyvä imuteho yhteistyössä silikonisten harjasten kanssa (niitä ei tarvitse puhdistaa toisin kuin tavanomaisia harjaksia) poistaa suurimman osan lemmikkien karvoista ja siivoaa kodin moitteettomasti.

iRobot Roomba i7+ Miinukset

Voiko hinta olla miinuksena?  Tosiasia on, että se on kallis robottipölynimuri eikä sitä kannata ostaa jokaiseen kotiin, vaan olisi viisasta harkita muita vaihtoehtoja.

Kuten pyöreillä koneilla yleensä, saattaa i7:llä olla enemmän vaikeuksia nurkkien siivouksessa kuin kulmikkailla koneilla. Sillä on kyllä erityiset harjakset, jotka tuottajan sanoin puhdistaa kulmat sataprosenttisesti, mutta se kuitenkin ei pysty siihen täysin.

iRobot Roomba i7+ Päätös

iRobot Roomba i7+ on epäilemättä robottipölynimuri, joka antaa sinulle tällä hetkellä parhaimman mahdollisen käyttökokemuksen. Se on yksi harvoista robottipölynimureista, joka tyhjentää pölysäilönsä itse sekä voi siivota tai olla siivoamatta valitsemiasi huoneita. Voit olla huoletta monta viikkoa, koska se pärjää hyvin itse eikä sinun tarvitse tehdä mitään sen kanssa. Mikään toinen testaamistamme robottipölynimureista ei ole yhtä itsenäinen ja hyvä.

Jos korkea hinta ei ole ongelma ja päätavoite on mukavuus ja sujuva toiminta, suosittelemme iRobot Roomba i7+ -robottipölynimuria. Sopii erinomaisesti keskimääräistä isompaan kotiin.

HUOMIO! iRobot i7:ää on mahdollista ostaa ilman ulkoista pölysäiliöasemaa, mutta emme suosittele tehdä näin. Ilman pölysäiliöasemaa jäät paitsi tämän robotin suurimmasta plussasta, ja aseman ostaminen myöhemmin erikseen on kalliimpaa kuin ostaessasi se heti robotin kanssa. Valmistajan edustajan sanoin 90% ihmisistä, jotka alun perin eivät ostaneet ulkoista pölysäiliöasemaa, ostavat sen kuitenkin lisäksi myöhemmin. iRobot i7:n nimen lopussa oleva + -merkki tarkoittaa, että ulkoinen pölysäiliöasema on jo mukana.

Scroll to Top