iRobot Roomba S9+

iRobot Roomba S9+

Unohda imuri. On aika investoida parhaaseen robotti-imuriin, jonka voit ostaa.

Robotti-imureiden maailmassa vuosi 2020 oli deflaation ja saavutettavuuden aikaa. Suuret määrät matalahintaisia imureita erilaisista tehtaista pääsivät ihmisten koteihin ympäri maailmaa hyödyntämällä älykkyyttä, suorituskykyä ja kätevyyttä. Suuret perinteiset siivousfirmat, kuten Bissell ja Dyson vaipuivat epätoivoon. “Tuhansien dollareiden robotti-imureiden ajat ovat ohi.”, me luulimme.

Mieti uudestaan.

Jos katsomme vuoden 2020 parhaiden robotti-imureiden listaa, on helppo löytää robotti ainoastaan 200€ hintaan. Tämä pätee siis vain, jos haluat luotettavan perustasoisen laitteen lattioidesi puhdistamiseen. iRobotin Roomba s9 Plus (s9550) ei sovi sinulle. Tämä huipputason malli on kuin robotti-imureiden iPhone 11 Pro Max ja sen 1,400€ hinta on lähellä Applen älypuhelinta.

Tämä saattaa näyttää vain laiskalta Apple-vertaukselta, mutta älä hätäile. Me odotamme älypuhelinvalmistajilta uudenlaisia alustoja vuosittain. Robotti-imureiden myyjiltä ei vaadita samaa, vaikka ne ovatkin onnistuneet juuri siinä.

Tämä saattaa näyttää vain laiskalta Apple-vertaukselta, mutta älä hätäile. Me odotamme älypuhelinvalmistajilta uudenlaisia alustoja vuosittain. Robotti-imureiden myyjiltä ei vaadita samaa.

Viime vuonna Roomba i7+ oli kaikista innovatiivisin robotti-imuri, jonka olemme koskaan nähneet. Älykäs kartoitus, voimakas imu, päivitetty prosessointi sekä paljon käteviä ominaisuuksia. Se osaa myös puhdistaa itsensä puhdistuksen jälkeen. Tuote päihitti kuulemma iRobotin oman myyntiodotukset. Vuoden päästä oli kuitenkin selvää, että se ei riittänyt yrityksen suunnittelijoille, minkä johdosta Roomba s9 plus on nostanut innovaation uudelle tasolle.

Rakennettu alusta asti parannetun reunojen ja nurkkien puhdistamisen mahdollistamiseksi.

I7-mallin korjaamisen sijaani Robot rakensi viimeisimmän mallin alusta asti uudestaan. Tuloksena syntyi robotti-imuri, joka näyttää hyvin erilaiselta ulospäin. Kannen alta löytyy myös suuria päivityksiä. S9 plus on Roomban ensimmäinen malli, jonka etuosa on tasainen ja koko imuri D-mallinen. Se antaa tavallisen jääkiekon mallisen muodon, mutta imuroi samalla nurkat paremmin. Neaton Botvac sarja on tunnettu samanlaisesta muodosta jo vuosia ja vaikka muoto parantaakin pääsyä nurkkiin, olemme huomanneet myös suuren tehon kasvun pyöreisiin malleihin verrattuna.

Kääntäessäsi s9 Plussan ympäri, näet paljon erilaisia uusia parannuksia ongelman ratkaisemiseksi. Suurempi ja voimakkaampi puhdistuspää on sijoitettu lähemmäs etureunaa aiempiin Roomba malleihin verrattuna. Paranneltu imurimoottori antaa 40 kertaa enemmän imutehoa aikaisempiin sukupolviin verrattuna (kuten Roomba 600 sarjassa), mikä johtaa mattojen parempaan puhdistukseen ja suoritustehon parantamiseen kulmien ympärillä. Perinteinen sivulla oleva harja on myös siirretty edemmäs. Uusi viisipiikkinen muotoilu tarjoaa paremman ylettymisen kulmiin ja seinien reunoille.

S9 Plus tarjoaa myös ensimmäistä kertaa uuden 3D-sensorin etupuskurissa, joka parantaa Roomban seinäntunnistusta. Sensori skannaa 25 kertaa sekunnissa, minkä avulla robotti pysyy lähellä seiniä ja puhdistaa reunat paremmin. Lisättynä bonuksena uusi sensori mahdollistaa s9 navigoimisen tavaroita sisältävässä ympäristössä.

Mahtava CleanBase- lianpoisto latausasemassa on säilytetty – tällä kertaa siinä on ohut värinauhana – voit kuitenkin ostaa s9 Plussan myös ilman sitä. Miksi sijoittaisit 1100€ huipputason roboimuriin, jos et halua sen mukana tulevaa kirsikkaa kakun päällä. En tiedä. Pienten muotoilukorjausten lisäksi, CleanBase näyttää ja toimii samankaltaisesti i7+ mallin kanssa. iRobot kertoo, että he ovat parantaneet yhteyttä s9 Plus robotin ja aseman kanssa, jotta tyhjennys toimisi puhtaammin. He mainostavat 99% siitepölyn ja homeen allergeenien keräystä pussiin.

CleanBase käyttää samaa kertakäyttöistä pussijärjestelmää kuin i7+, joka oli erittäin siisti ratkaisu. Jokaisen puhdistuksen jälkeen s9 Plus palaa asemaansa latausta varten ja päästää hirmuisen puhalluksen, kun CleanBase imee lian ulos robotista. Jokaiseen pussiin mahtuu jopa 30 säiliöllistä pölyä ja likaa robotista. Säiliö sulkee itsensä, kun se poistetaan asemasta. Uusia pusseja saa edulliseen 14.99€ hintaan kolmen paketeissa, minkä ansiosta s9 Plus ei vaadi jatkuvaa rahanmenoa. Voimme kuitenkin olettaa summan olevan kelvollinen niille, jotka ovat valmiita sijoittamaan 1400€ robotti-imuriin.

Tyylikäs ja kestävä

Roomba s9 Plus tekee vaikutuksen heti tullessaan ulos laatikosta. Uusi ulkokuori, johon sekoittuu kurvikas mattamusta muovipinta ja pronssinen metallikoristelu. Keskellä oleva kansi nousee helposti ylös ja paljastaa sisäisen pölypussin, jonka 550ml on suurin, minkä löydät mistään Roombasta. Jos käytät CleanBasea, tulet näkemään säiliön ainoastaan vaihtaessasi suodattimia (40€ kolmen paketti). Kuten voit olettaa miltä tahansa 1400€ laitteelta, Roomba s9 Plus on hyvin suunniteltu ja yksityiskohdat on otettu huomion. Huomaat hienovaraisen valon keskiosan kannen alla käynnistäessäsi laitteen. Tämä valo antaa statustietoja. Kannen alla olevat kumiset reunat estävät pölyä, siitepölyä ja likaa pakenemasta imurista. S9 Plussan ulkopinta tulee todennäköisesti kärsimään törmäyksiä ja naarmuja käyttönsä aikana, mutta se selviää niistä.

Hyvin rakennettu ja yksityiskohdat huomioon ottaen.

S9 Plussan pohjassa on kaksi sylinterimäistä kumiharjaa, joiden harjakset kulkevat lomittain pölyn, karvojen ja lian keräämiseksi. Molemmat harjat ovat paljon leveämpiä aikaisempaan i7 malliin verrattuna. Oikealla on vain yksi kulmaharja ja kaksi jousitettua kumista pyörää, joiden avulla robotti kipeää paksujen mattojen yli helposti.

Helppo asennus, helppo puhdistus

Avattuasi paketin, pääset siivoamaan s9 Plussalla vain muutaman minuutin sisällä, kiitos hyvin yksinkertaisen ja nopean iRobot sovelluksen. Uusi malli tukee iRobotin Smart Mapping- ominaisuutta, joka koostuu lattiasensoreista ja vSLAM navigoinnista, jotka luovat tarkan kartan kodistasi. Toisin kuin useat perusmallit, jotka eivät tarjoa kartoittamista tai tukevat vain yhdenlaisia lattioita, Roomba s9 Plus selviää kaikista lattioista karttojensa avulla.

Muutaman siivouskerran jälkeen robotti on kerännyt riittävästi dataa kartan luomiseksi, jonka jälkeen voit muokata näkymää helposti iRobot sovelluksesta. Valitettavasti karttoja ei voi jakaa laitteiden välillä, eli jos päivität Rooma i7:stä ja kotisi kartta on jo valmis, s9 Plussan pitää aloittaa alusta.

Työ on kuitenkin vaivan arvoista. Kun karttasi ovat valmiita, voit lähettää s9 Plussan siivoamaan kokonaisen kerroksen tai keskittyä yhteen huoneeseen. Tuki Google Homelle ja Amazon Alexalle toimii erinomaisesti, minkä avulla voit siivota huoneen yhdellä äänikomennolla.

Kun robotin asettaa Detailed Cleaning (maksimiteho) asetukselle, kuulet selvästi voimakkaan moottorin äänen sen käynnistyessäsi, mutta ääni ei ole kuitenkaan liian kova. Äänelle herkemmät ihmiset voivat valita Quick Clean asetuksen, joka on saatavilla sovelluksen kautta. Mukautettavilla asetuksilla voi vaihtaa imutehoa ja siivousvaiheita oman halusi mukaan.

Sovelluksesta voit löytää myös kätevän aikataulutoiminnon, jolla voit suunnitella päivittäisiä tai viikoittaisia siivousaikoja. Kun imurin kartat ovat valmiina, voit asettaa siivouksen yksittäisiin huoneisiin tai koko kerrokseen samalla kertaa. Kaikki on tehty yksinkertaiseksi.

Kehittynyt esineiden tunnistus ja navigointi vähentää kolhuja ja kuhmuja

Muutaman ensimmäisen siivouskerran aikana robotti törmäili huonekaluihin tutustuessaan ympäristöönsä. Huomasimme iloksemme, että S9 Plus seuraa seiniä tiukasti. Seistessämme robotin edessä, sen kulkiessa meitä kohti, pystyimme näkemään kulmaharjat, jotka pesivät seinien listoja. Roomba havaitsi hyvin kaikki esteet ja navigoi niiden ohi. Laite kulki helposti keittiön tuolien väleistä. Asetimme tarkoituksella vaikeita esteitä, kuten johtoja ja laukkuja ympäri lattiaa nähdäksemme, miten s9 Plus selviää niistä. Vaikka robotti tarttuikin niihin ja jäi melkein jumiin, se pysäytti toimintonsa hyvissä ajoin ennen sotkeutumista pahasti.

Kuten mikä tahansa muukin robotti-imuri, matalakorkuisten esteiden havaitseminen voi olla ongelma myös s9 Plussassa. Ensimmäisen testin aikana s9 Plus ajoi suoraan tarjottimeen, jossa oli lemmikkien ruokakuppeja ja vei sen mennessään eteiseen. Ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan, iRobotin uusi Keep Out-ominaisuus mahdollistaa tiettyjen alueiden kieltämisen robotilta. Tulevissa ominaisuuksissa on listattuna ohjelmistoparannuksia, joita iRobot on suunnitellut s9 Plus ja i7 malleille tuleville kuukausille.

Ensimmäinen siivouskerta kesti tunnin ja kuusi minuuttia, joka kulutti s9 Plussan litiumioniakun melkein kokonaan, mutta robotti teki työtä täydellä teholla, joten olemme hyvin tyytyväisiä s9 Plussan akunkestoon. Robotti palaa viimeisiin huoneisiin, joissa siivous ei ole vielä valmis, lataamisensa jälkeen. Robotti lepää, kunnes sillä on tarpeeksi virtaa imuroinnin viimeistelyyn.

Ensimmäisellä käyttökerralla huomasimme vain yhden ongelman. S9 palasi CleanBaseen , mutta ei löytänyt latauspistettä. Se kiipesi matalaa ramppia monta kertaa, peruutti takaisin ja yritti uudestaan, kunnes sen akku loppui. CleanBasen siirtäminen hieman irti seinästä ratkaisi ongelman.

Ykkösluokan siivous tehoa

Rooma s9 Plus on kaikista tehokkain testaamamme robotti-imuri, kun kyseessä on siivousteho. Voimakas moottori imee pölyn ja lian kovilta lattioilta ja matoilta päihittäen kaikki kilpailijat – ja kaikki aikaisemmat Roombat – reunojen puhdistamisessa.

Roomba s9 Plus on paras testaamamme robotti-imuri

Levitimme kahvinpuruja lattialle pölyn sijaan. Yleensä robotti-imurit eivät saa puhdistettua viimeistä senttiä seinän vierestä. S9 Plus pääsee paljon lähemmäs seiniä ja se puhdisti melkein kaikki levittämämme kahvinpurut.

Kulmien puhdistaminen oli hyvää – samaa tasoa kilpailijoiden kanssa. Robotin harja ei kuitenkaan ylettynyt täydellisesti nurkkiin puhdistaakseen kaikkea likaa. S9 Plus ei siis korvaa täysin imuroimista kotoasi, mutta se pääsee melko lähelle.

Oma mielipiteemme

Rooma s9 Plus on ehkä kaikista kallein robotti-imuri markkinoilla, mutta se on myös älykkäin, helpoin ja tehokkain itsenäinen puhdistin. Tulet rakastamaan Roomban kätevää itsestään tyhjentävää CleanBasea, mutta oikea s9 Plus taika löytyy sen älykkäästä kartoituksesta, tarkasta navigoinnista ja huipputason siivoustehosta, joka syventää kuilua iRobotin laadukkaiden ja halpojen mallien välillä.

Onko parempia vaihtoehtoja?

Jos et halua palkata oikeaa siivoojaa käyttämään imuria, ei. Roomba i7+ pysyy myynnissä, mutta sen hinta putoaa 99€. Halutessasi voit siis säästää 400€. i7+ on hyvä vaihtoehto, mutta se ei pääse samalle tasolle s9 Plussan kanssa. Haluatko säästää? Nykyään hyviä robotti-imureita löytyy kaikille budjeteille, mutta mikään ei ole yhtä hyvä kuin Rooma s9 Plus.

Kauanko se kestää?

Kuten kaikki robotti-imurit, sinun täytyy vaihtaa Roomban suodattimia ja harjoja. Säännöllinen puhdistus hiusten, pölyn ja lian poistamiseksi imurista ja CleanBasesta on suositeltavaa, jotta s9 Plus pysyy kunnossa. Voit kuitenkin odottaa tämän robotin kestävä kauan. Siihen tulee säännöllisiä päivityksiä ominaisuuksiin.

Pitäisikö minun ostaa se?

Kyllä, jos sinulla on 1400€ käytettävänä robotit-imuriin. Et voi ostaa parempaa. Premium hinnalla saat premium tuotteen.

Scroll to Top