Roborock S8

Roborock S8 on jatkoa innovatiivisten robottipölynimurien sarjaan. Tämä robottipölynimuri siivoaa tehokkaasti ja tarkasti jokaisessa kodissa. Robotti-imurissa on uniikkia erityisteknologiaa, jonka avulla se sopii monen eri ympäristön siivoamiseen. Siivousrobotti ei ainoastaan imuroi, vaan myös moppaa pinnat pinttyneistä tahroista ja liasta. Se puhdistaa harjojensa ansiosta lian kaikilta pinnoilta, kuten puupinnoilta, laatoilta ja matoilta. Tämä tekee robotista monikäyttöisen. 

Tässä artikkelissa kerromme lisää tämän robotti-imurin teknisistä ominaisuuksista ja uniikista teknologiasta, joka tekee robotista oikean edelläkävijän ja välttämättömän apulaisen jokaiseen kotiin.

Tehokkaat harjakset ja kehittynyt navigointi

Roborock S8 -robotti-imurissa on VibraRise-, HyperForce- ja Dual Roller -harjakset. Nämä harjakset poistavat lian kaikilta pinnoilta, kuten laatoilta, puulattioilta ja matoilta. Dual Roller -harjat takaavat syvän puhdistuksen ja keräävät mukaansa myös lemmikkitalouksien koiran- tai kissankarvat.

Robotin kehittynyt PreciSense-navigoinnin ja edistyneen esteentunnistuksen avulla robotti-imuri voi keskittyä vain siivoamiseen ilman jumiin jäämisiin tuhrautunutta aikaa. Robotin navigointitekniikka optimoi sen puhdistusreitit niin, ettei mitään jää puhdistamatta. Robotin käyttämä 3D Structured Light-tekniikka yhdessä infrapunakuvaustekniikan kanssa tekevät robotista nokkelan esteitä sijaitsevassa ympäristössäkin. Näiden teknologioiden avulla robotti tunnistaa esteet kodissa ja osaa ylittää ja kiertää ne älykkäästi.

Roborock S8 on helppokäyttöinen, sillä se sisältää sisäänrakennettua navigointitekniikkaa. Yksi ominaisuuksista on esteentunnistus, joka ohjaa robottia ylittämään esteet ja olemaan putoamatta tasoilta. Näin robotti-imuri on automaattinen, ja sen käyttöä ei välttämättä tarvitse itse muuten ohjata tai valvoa, pelkkä käynnistys riittää. Robottia voi toki myös ohjailla kätevän mobiilisovelluksen avulla.

Roborock 8 käyttää lasereita ja antureita kartoittaakseen koko kodin. PreciSense LiDAR-navigoinnin avulla robotti muistaa jo siivoamansa alueet ja osaa valita ja muistaa parhaat ja optimaalisimmat reitit. LiDAR-teknologia on tuonut S8-versioon myös parannuksia edeltäjiin nähden, joiden on joskus raportoitu kohtaavan haasteita pimeässä siivoamisessa. Roborock S8 moppaa ja imuroi ongelmitta myös pimeässä suunnistusteknologian kehittymisen myötä.

HyperForce-tekniikka tuottaa 6000 Pa:n imutehon. Tehokkaan imutehon avulla robotti puhdistaa myös pienpartikkelit ja pölyn pientenkin rakojen välistä. Myös matot puhdistuvat tehokkaasti, joten tarvetta mattosuuttimille ei enää ole siivouskaapissa. Carpet Boost-tekniikka on kehitetty varta vasten mattoja ajatellen. Robotti tunnistaa automaattisesti, että se on siirtynyt matolle ja lisää imutehoa siivoustuloksen parantamiseksi. Lisäksi matolle siirtyessään robotti osaa nostaa moppiaan automaattisesti, jotta sitä ei käytetä matolla. 

Roborock S8 on hyvä valinta isoihin talouksiin, tai toimistotiloihin, sillä sen siivouspinta-ala on kerralla jopa 300 neliömetriä. Robotti-imurin yhtäjaksoinen käyttöaika on 180 minuuttia, eli robotin voi jättää huoletta itsekseen siivoamaan. Robotin pölysäiliön tyhjennys ja puhdistus on myöskin yksinkertainen ja nopea toimenpide. 

Kätevä sovellus

MiHome-sovelluksen avulla robotin voi ohjelmoida siivoamaan vain tietyt kodin osa-alueet ja huoneet. Esimerkiksi keittiö ruoanlaiton jälkeen, tai ruokapöydän alunen päivällisen jälkeen. Tämä ominaisuus auttaa pitämään kodin täsmällisen puhtaana varsinaisten perussiivouksien välissä, eikä robotti haahuile turhaan ympäriinsä. 

Myös imutehoa voi säätää, mikäli huomaa esimerkiksi jonkun maton kaipaavan perusteellisempaa siivousta. Huoneiden siivouksen voi myös ajastaa esimerkiksi tapahtuvan töiden aikana, jottei robotti ole turhaan jaloissa tai häiritsemässä perheen pienimpien leikkejä. 

Sovellukseen voi asettaa myös erillisiä kieltoalueita, johon robotin ei haluta menevän. Robotti myös ehdottaa itse rajattavaksi MiHome-sovelluksessa tiettyjä alueita, joissa on erityisen paljon johtoja tai muita ylitsepääsemättömiä esteitä. Toivotut siivousalueet voivat olla hyvinkin tarkkoja, ja robotti voidaan esimerkiksi komentaa siivoamaan eteiseen kenkien mukana tulleet pikkukivet ja menemään sen jälkeen takaisin omalle paikalleen.

Robotti luo isostakin talosta tai toimistosta 3D-mallinnoksen, jota voi tarkastella sovelluksesta. Useampikin kerros kartoitetaan monitasokartoituksen avulla, ja jokaisesta kerroksesta löytyy robotin luoma pohjapiirrustus. 

Roborock S8 voidaan yhdistää myös osaksi kodin älyjärjestelmää, sillä se on yhteensopiva Alexa- Siri ja Google Assistant-laitteiden kanssa. Robotti ottaa vastaan äänikomentoja näiden laitteiden kautta. Robotti on näin kosketuksissa ympäristönsä kanssa sensoriensa ja navigointijärjestelmänsä avulla, sekä ymmärtää suullisia ohjeita. Näin vaikka aamukahvin läikkyessä käyttäjä voi yksinkertaisesti sanoa Sirilleen, että käy pyyhkimässä.

Lattiat puhtaaksi pelkän äänen voimalla

Edistyksellisessä siivousrobotissa on VibraRise-moppausjärjestelmä. Tämä moppausjärjestelmä luo tärinää 3 000 kertaa/min 50 Hz:llä, mikä aikaansaa riittävän voimakkaan hankauksen, jotta jopa kuivunut lika ja muta puhdistuu. 

Robotti-imurissa on tehokas 2in1-ominaisuus, eli robotti säädetään imuroimaan irtolika, pölyt ja roskat pois ja moppaamaan pinta samalla puhtaaksi tarttuneesta ja pinttyneestä liasta. Aidosti innovatiivisen tästä moppaustoiminnosta tekee sen ainutlaatuinen toimintamekanismi. Roborockin VibraRise®-ominaisuuden avulla Roborock S8 moppaa lattiat puhtaaksi äänen voimalla. Moppaus perustuu siis värähtelyihin, jotka mitattuna ovat jopa 3000 kertaa minuutissa. Tämä teknologia hoitaa moppaamisen mekaanisen rätin sijaan tieteellisellä tarkkuudella. Roborock S8 hoitaa pinnat puhtaaksi teknologian ansiosta vain yhdellä pyyhkäisyllä. Lähestyessään mattoa, tai muuta korkeampaa pintaa, robotti ymmärtää nostaa mopin ylös ja vaihtaa älykkäästi ohjelmaa tehokkaaseen mattojen puhdistus -vaiheeseen. Myös telakointiasemalle lataukseen mentäessä moppi nousee itsestään ja automaattisesti välttäen näin mahdolliset viirut lattiassa.

Käyttäjäkokemuksia Roborock S8-robotti-imurista

Sovelluksen helppokäyttöisyys ja robotin ohjailtavuus kerää käyttäjien keskuudessa kehuja:

“Todella kätevä appi jolla voi säätää mitä, koska ja millä teholla siivoaa.”

“Jos eteiseen tulee vaikka kiviä, helppo käskeä imuroimaan vain se tila ja löytää hienosti takaisin ”kotiin”.”

”Lapsiperheessä ruoka lattialla syömisen jälkeen on sääntö eikä poikkeus. Tarvitsee vain sanoa “Hei Siri, puhdista keittiö.” ja pieni koneeni vaeltelee keittiöön imuroimaan ja pesemään lattiaa.”

Imurin imutehoon ja siivousjälkeen ollaan myös tyytyväisiä:

“Tehokas imuteho, kaikki lattiat ovat siistit meidän kotona! Iso apuri koiran- ja kissankarvojen keräämisessä lattialta pois.”

“Matto on taas vihreä ja hieno, eikä karvapalloja rullaa 10 minuuttia imuroinnin jälkeen, sillä tämä tekee perusteellisen työn sohvan ja tv-pöydän allakin.”

Käyttäjät eivät voi enää kuvitella elämää ilman tätä pikku kodin apuria, kun ovat siihen tottuneet:

“KORVAAMATON! Tämä on yksi parhaista ostamistani koneistani! Kissani eivät myöskään vihaa sitä, sillä se on äänetön. En ymmärrä ystäviäni, jotka yhä siivoamat, aivan kuin eläisimme edelleen 50-luvulla.”

“En ymmärrä, miten minulla riitti aikaa ennen muuhun kuin siivoamiseen. Ruuhkavuodet ja näyttelykoirat, hommaa riittää muutenkin. Aika on rahaa, ja aikaa tämä pikku apulaisemme todella meille antaa – joka sentin arvoinen ostos.”

Yhteenveto

Roborock S8 jatkaa edeltäjiensä sarjaa kodin monipuolisena ja korvaamattomana apurina. Se on interaktiivinen ja tarpeen vaatiessa itseohjautuva. Se kykenee älykkääseen ongelmanratkaisuun vaihtamalla moppaustoimintoja matonputsaus-toimintoon vaihtaessaan siivottavaa pintaa, luo 3D-mallinnuksia suurista talouksista ja ottaa vastaan suullisia komentoja. 

Roborock S8 sopii myös lapsiperheisiin, sillä se voidaan ajastaa siivoamaan vaikka lasten päiväunien aikana, jolloin se on tarvittaessa poissa perheen pienimpien jaloista. Äänettömyytensä vuoksi se sopii myös lemmikkitalouksiin. Käyttäjät ovat raportoineet sen soveltuvuudesta eläintalouksiin sen tehokkaan imutehon ja karvoja keräävien harjasten vuoksi. 

Laitteessa on loistava hinta-laatusuhde, jonka vuoksi tämä imuri sopii talouteen kuin talouteen. Kyseinen robotti-imuri korvaa monet muut siivouslaitteet sisältämänsä moppaustoiminnon vuoksi. Se sopii vaativammallekkin käyttäjälle huipputeknologiansa ansiosta, jonka kehittämisen takana on alan rautaiset ammattilaiset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top