iRobot Roomba J7

iRobot Roomba J7 on iRobot -tuoteperheen suosituimpia robotti-imureita, joka hyödyntää mallien J5 ja J6 innovaatioita. Kyseinen malli on omaksunut J5-mallilta navigointijärjestelmän ja tuonut sen modernimpaan laitteistoon, joka J6-mallista löytyy. Robotti-imurin tehokas siivous- ja navigointijärjestelmä tarjoaa käyttäjälleen stressitöntä ja helppoa siivousta arjen keskellä. Kyseinen imuri on siis moderni ratkaisu omaan kotitalouteen ja Tekniikan Maailma testivoittaja Suomessa vuonna 2022. Tässä artikkelissa esittelemme tarkemmin laitetta, sen ominaisuuksia ja käydään läpi käyttäjäkokemuksia eri asiakkailta.

Imurin tekniset tiedot

iRobot Roomba J7 on ulkomuodoltaan samanlainen, kuin yhtiön aiempi malli J6, mutta tässä mallissa on käytetty J5 mallista tuttua PrecisionVision-navigointiteknologiaa. Robotti-Imuri liikkuu tarkasti sen laserkartoituksen avulla ja imurin siivousala kattaa noin 160 m² yhdellä latauksella. Robotti-imuri omaa litiumioniakkun, jonka käyttö-aika on 75 min. Akun loputtuessa imuri palaa lataustelakalle ja latautuu 90 minuutissa. Latauksen jälkeen laite voi jatkaa siivoamista automaattisesti.

Korkeudeltaan imuri on 8,7 cm, halkaisija 33,9 cm ja laitteen paino on 3.4 kg. Laitteen pölysäiliön koko on 400 ml. Imurissa on Hepa-suodatin ja iso pölysäiliö, jotka molemmat voi helposti huuhdella vaikka hanan avulla. Laitteen reunanpuhdistusharja on myös helposti irrotettava ja puhdistettava.

Robotin pohjassa on anturi, joka tunnistaa likaisemmat kohdat ja robotti keskittyy puhdistamaan nämä tehokkaasti edestakaisella liikkeellä. Imurin muoviset puskurit suojaavat robotti-imurin yläosaa, kun taas laitteen alaosassa sijaitsevat kahdet pyörät sekä pyörivä rengas, jotka liikuttavat imuria eteenpäin taloudessa. iRobot yrityksen mukaan laitteen kaksi kumista harjaa on suunniteltu toimimaan eri pinnoilla sekä estämään hiusten tai karvojen kietoutumista näihin harjoihin. Robotti-imurin siivouksen aikainen äänitaso pysyy myös maltillisena noin 60-70 db:ssä.

Käyttöönoton alkaessa iRobot Roomba J7 kartoittaa asunnon lävitse ja laatii siitä pohjakartan siivous alueita varten. Tämän jälkeen Roomba muistaa asunnon alueet ja osaa imuroida sen tehokkaasti sekä järjestelmällisesti.

Myyntipakkauksen mukana robotti-imurin kanssa tulee Home Base -latausasema, virtajohto sekä yksi vaihtosuodatin ja yksi ylimääräinen reunanpuhdistusharja.

Tunnistaa ja kiertää esteet

PrecisionVision-navigointiteknologian avulla iRobot Roomba J7 -robotti-imuri kiertää mahdolliset esteet, kuten johdot, lemmikkien jätökset, huonekalut sekä sukat ja kengät. Robotti myös vaivattomasti pääsee 2 cm korkeiden kynnysten yli, jos tarve vaatii. Havaitessaan esteen laite ottaa kuvan ja lähettää sovellukseen, jotta käyttäjä voi määritellä miten robotti-imuri reagoi kyseiseen esteeseen. Voit päättää kiertääkö robotti sen vai siivoaako esteen ympäriltä, jonka mahdollistaa iRobot Genius -teknologia. 

Aikataulutettua tehokasta siivousta

iRobot Roomba J7-robotti-imuri tarjoaa omiin aikatauluihisi sopivaa siivousta: Voit määritellä, mitä huoneita robotti siivoaa mihinkin aikaan, kuten esimerkiksi keittiön siivous aamiaisen jälkeen. Siivoaminen ei häiritse arkeasi, sillä robotti-imuri oppii tuntemaan tapasi ja ehdottaa sinulle mukautettuja aikatauluja ja jopa lisää siivouksia, jos alueellasi on paljon siitepölyä tai lemmikilläsi on karvanlähtöaika. Voit myös aloittaa ja lopettaa imuroinnin missä ja milloin oletkaan pelkällä napin painalluksella sovelluksen avulla. Siivousaluetta on myös mahdollista muuttaa kesken siivouksen, jolloin robotti-imuri keskeyttää siivoustoimintonsa ja siirtyy mahdollisimman nopeasti valitsemallesi alueelle. Aikataulun voi luoda moneksi viikoksi kerrallaan ja myös mahdollisesti tietyille päiville, esimerkiksi juhlapäiville tai muille tapahtumille.

Mukautuu ympäristön mukaan

Kodin vilkkaimmat alueet, jotka kaipaavat siivousta kaikkein eniten, saavat iRobot Roomba J7 -robotti-imurilta erityishuomiota iRobotin ainutlaatuisten Dirt Detect-anturien ansiosta. Huomatessaan erittäin likaisen alueen robotti-imuri pyrkii puhdistamaan kyseisen lian tehokkaasti edestakaisella liikkeellä. Laite pitää kotisi puhtaana kolmivaiheisen siivousjärjestelmän avulla, joka siivoaa lemmikin karvat eri pinnoille sopivan harjaparin avulla, puhdistaa seinänvierustat ja nurkat reunaharjalla sekä käyttää kymmenkertaista voimaimua(Verrattuna Roomba 600 -sarjan siivousjärjestelmään), joka vetää sisäänsä itsepintaisimmatkin sotkut ja lian. Robotti-imuri havaitsee myös mahdolliset pudotukset eli portaikot kotitalouksissa ja välttää menemästä niihin.

Hallitse sovelluksen avulla

Laitteen kanssa yhteensopivana pystyt lataamaan puhelimeesi ilmaisen iRobot Home -sovelluksen, joka ohjaa ja auttaa robotti-imurin käytössä. Sovelluksessa voit asettaa alueita, joita robotti-imurin ei tarvitse siivota tai mitkä alueet ovat tärkeimpiä. Mobiilisovellus lähettää sinulle myös ehdotuksia imuroinnin parantamisesta siivoustottumuksiesi mukaisesti. Siivouksen jälkeen pystyt tarkastamaan sovelluksesta raportin siivouksesta, joka kertoo tarkasti mitä likaa tai sotkua kyseisellä alueella esiintyi. Sovellus voi myös ehdottaa useampaa imurointikertaa allergiakauden aikana. Sovelluksen lisäksi ohjaat robotti-imuria kätevästi Amazon Alexa ja Google Assistant -ääniavustajilla. iRobot yritys noudattaa myös aina tiukimpia tietojen salausstandardeja ja takaa, että tietosi pysyvät turvassa. Tietoja käytetään ainoastaan käyttökokemuksen parantamiseen ja robotin ihanteellisen toiminnan varmistamiseen.

Käyttäjäkokemuksia iRobot Roomba J7 robotti-imurista

Robotti-imuri auttaa kiireellisten aikataulujen kanssa ja on hyvä vastine rahalle: “Loistava vaihtoehto niille, joilla on perhe tai kiireinen aikataulu ja joilla ei ole aikaa siivota kotiaan. Voit lähteä töihin ja se siivoaa kotisi. Helppo puhdistaa ja sovellus toimii hyvin. Imurin äänen integrointi toimii myös hyvin. Tämä malli on hyvä vastine rahalle.”

Tuotemerkkiin luotetaan ja navigointijärjestelmä on tervetullut ominaisuus asiakkaille:

“Entinen Roomba oli jo 13 vuotta palvellut minua erittäin ansiokkaasti, mutta ajattelin päivittää robon uudelle aikakaudelle ja ostin tottakai saman merkkisen kuin edellinenkin. Ja voi miten ketterästi se selvittää paksunkin maton reunan ja jos meinaa jäädä kiinni, niin kääntää itseään niin kauan, että pääsee eteenpäin. Tekee siistiä jälkeä ja halusin manuaalisesti tyhjennettävän säiliön, koska näin näen myös työn jäljen. Kartan robo teki itsekseen ja hyvin näkyy kuinka se on kolunnut kaikki paikat mihin se pääsee. Suosittelen vilpittömästi!“

Sovelluksen hyödyntämistä robotti-imurin kanssa suositellaan:

“Ostin tämän viikko sitten ja hyvin on toiminut. Kannattaa seurata sovellusta ja tarkastaa kuvat. Sen mukaan oppii kulkemaan. Imee hyvin ja ei pidä mahdotonta meteliä.”

Myös laitteen siivoustaitoja on hämmästelty:

“Olen aina kuvitellut, että meidän huusholli on suht hyvin imuroitu (kun vaimo on ulkoistanut homman minulle). Pidinkin vekottimen ostoa hiukka turhana, mutta täytyy pysytellä ajan hermolla ja laite sattui olemaan tuolloin tarjouksessa.Olin kyllä hämmästynyt kuinka paljon pölyä yms. masiina löysi – siis paljon!! Kämpän koko on 65 neliötä per kerros. Meidän matot ovat melko tasaista materiaalia ja vekotin on selvinnyt niistä vaivatta. Ainut mikä nyt jäi hiertämään ostoksessa, niin olisi pitänyt ostaa samainen laite tyhjennystelakalla.”

Yhteenveto

iRobot Roomba J7 on älykäs ja tehokas robottipölynimuri, joka tuo helpotusta arkeen sekä navigoi kotitaloudessa ilman ongelmia. Artikkeli käsitteli tarkemmin teknisiä tietoja sekä toimintoja, joita kyseisestä laitteesta löytyy.

Robotti-imurin esteiden havaitseminen, siivousten aikatauluttaminen sekä sovelluksen hyödyntäminen tuo markkinoille modernin ratkaisun siivoukseen kotitalouksissa. Älykkäät toiminnot ja tehokas siivous ovat laitteen tärkeimmät ominaisuudet, joita nykyaikana arvostetaan.

Käyttäjäkokemusten perusteella uudet sekä vanhat iRobot asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kyseiseen iRobot Roomba J7 laitteeseen. Robotti-imurin navigointijärjestelmä, sovellus ja siivoustehokkuus ovat olleet toimintoja, jotka ovat saaneet paljon hyviä arvosteluja käyttäjien keskuudessa.

iRobot Roomba J7 robotti-imuri on markkinoiden yksi suosituimmista ja kehittyneimmistä robotti-imureista. Tämän laitteen hankkiminen on siis loistava valinta arjen siivoustöiden helpottamiseksi. Laite on myös erityisen sopiva talouksiin, jossa on lemmikkejä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top