Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected

Henkilökohtaisin kokemukseni on nimenomaan Neato Botvac Connected-robottipölynimurista, koska kotonani on juuri tämä imuri. Olen testannut-käyttänyt sitä siis paljon pidempään kuin ainoastaan parin viikon ajan, kuten on muuten testattavien imurien kanssa. Seuraavassa postituksessani kerron, mitä ajattelen tästä imurista ja suosittelenko sitä toisille vai ei.

Neato Botvac D7 Connected Plussat

Neato Botvac D7:n yksi eduista on epäilemättä se, että tämä imuri tekee sen mitä se on suunniteltu tekemään sekä tekee sen erittäin hyvin. Toisin sanoen se puhdistaa lattiat erittäin hyvin. Lisäksi on sen etuosassa kaksi 90-asteen kulmaa, jotka yhdessä erityisen harjan kanssa siivoavat nurkat paljon paremmin kuin muodoltaan kokonaan ympyriäiset robotti-imurit.

Neato Botvac D7 on myös älykäs, ja vaikka minulla oli alussa ongelmia sen älykkyyden kanssa (sovellus halusi jatkuvasti unohtaa robotin ja jouduin asentamaan sen yhä uudestaan pari kertaa viikossa), niin onneksi tämä ratkaistiin ohjelmistopäivityksellä, jonka jälkeen sovellus on toiminut ongelmitta.

Samoin kuin useampi toinenkin saman hintaluokan robotti, antaa myös Neato Botvac D7:n sovelluksen kartoitustoiminta merkitä alueet, joihin robotin ei pitäisi mennä. Esimerkiksi kissan tai koiran juomakulhon paikka on helppo sulkea pois siivousalueelta vain muutamalla viivalla. Valitettavasti ei ole mahdollista lähettää robottia siivoamaan vain yhtä tiettyä huonetta, joten tarvittaessa pitää sinun itse nostaa se siivoamaan ainoastaan esimerkiksi lastenhuonetta tai eteistä. Kun olet siirtänyt sitä käsin, silloin se ei osaa itse palata latausasemalle ja kaipaa siihen taas apuasi.

Jos akku tyhjenee siivouksen aikana, palaa D7 itse latausasemalle latautumaan sekä sen jälkeen jatkaa kesken jäänyttä siivousta. Tuottajan mukaan pystyy D7 siivoamaan jopa 5000 neliömetrisen alan. En ole siitä niin varma, vaikka minulla ei olekaan ollut tarvetta testata sitä, sillä kotini on vain 120 neliömetriä. Olen kyllä kuullut, että esimerkiksi iRoboti Roomba i7+ -imuria käytetään tennishalleissa kenttien siivoukseen.

D7:n akku kestää noin kaksi tuntia ja robotti muuttaa siivoustoimintojaan automaattisesti lattian mukaan (matolla teho kasvaa jne.). Valmistaja mainostaa, että robotilla on myös allergikoille sopiva suodatin.

Neato Botvac D7 Connected Miinukset

Miinuksista puhuen en voi mitenkään ohittaa Neaton kestävyyttä. Ensimmäinen D7-imurini toimi noin vuoden ja se vaihdettiin uuteen takuuajalla (takuuaika onkin yksi vuosi). Tämä uusi toimi 10 kuukautta ja sen jälkeen ei auttanut muu, kun viedä se huoltoon, koska se ei enää osannut suunnistaa kodissani. Tällä kertaa takuuaika oli jo loppunut, joten jouduin itse maksamaan korjauksesta.

Yllätyksekseni selvisi, että Neato periaatteessa ei toimita varaosia, ja sen imurien korjauttaminen on melko vaikeata. Löysin internetistä, että niitä pystyy korjauttamaan vain yhdessä yhden miehen yrityksessä, jonka hinnasto aika korkea.

Seuraavaksi haluan huomauttaa, että koska se on rakenteeltaan aika jykevä, voi se johonkin takertuessaan jättää aika pahan jäljen. Kodissani on Neato D7 esimerkiksi navigointivirheiden takia naarmuttanut monta seinää. Imurilla on myös ns. pehmeä navigointi -toiminto. Saattaa olla, että se olisi pelastanut kotini vammoilta

Lopuksi pitää sanoa, että Neato D7:n pölysäiliö ei kuulu isompien joukkoon. Se täyttyy melko nopeasti ja saattaa tapahtua, että robotti alkaa vaatia pölysäiliön tyhjennystä jo kesken siivouksen.

Neato Botvac D7 Connected Päätös

Kiitos pitkän Neato D7:n käyttökokemukseni, en suosittelisi tätä robottipölynimuria toisille. Yhdenkään toisen testamani robotti-imurin kanssa ei ole ollut sellaisia ongelmia kuin D7: kanssa. Saattaa toki olla, että toisia en vaan yksinkertaisesti ole päässyt kokeilemaan yhtä pitkään aikaan, sekä sen takia ei ole ollut ongelmia niiden kanssa. Neato D7 kyllä siivoaa lattiat hyvin kunnolla, mutta kiitos ongelmien ja kehnon kestävyyden sanoisin pikemmin ei.

Scroll to Top