Xiaomi Mi Mop 2 pro

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro -robotti-imuri on innovatiivinen kodin pieni siivousapulainen. Tässä robotissa on monta toimintoa yhdessä paketissa, sillä edistyksellisen teknologian ansiosta se imuroimisen lisäksi myös moppaa lattiat. Robotti on itseohjautuva, mutta tarvittaessa sitä voidaan ohjata kätevästi mobiilisovelluksen kautta. Älyteknologian avulla robotti osaa mennä itse latauspisteelle, kun latauksen aika koittaa. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin tämän siivousrobotin teknisistä ominaisuuksista, sen sisältämästä uniikista teknologiasta sekä jaamme ensikäden käyttäjäkokemuksia.

Tärinämoppauksella tahratonta jälkeä

Robotin moppausvarusteisiin kuuluu moppausliina sekä vesisäiliö. Vesisäiliössä riittää volyymia jopa 150 neliömetrin kokoisen pinta-alan moppaamiseen. Vesisäiliö säännöstelee vettä tarkasti, joten kone on vettäsäästävä. Useimmat taloudet myös puhdistuvat jo yhdellä vesisäiliöllisellä. Veden määrää voidaan säädellä eri tehoille, erilaisia tehoasteita löytyy kolmea kappaletta. Pinttyneemmille ja likaisille alueille, kuten eteiselle lasten kuravaatteiden riisumisen jälkeen, tai ruokapöydän alle ruokailun jälkeen, voidaan säätää tehokkain asetus, kun taas ylläpitopesaisuun riittää pienin teho. Tämä luo loistavan hygieenisen ympäristön myös eläintalouksiin, ja pesutehon säätö on hellävarainen myös kosteudelle aroille laminaatti- ja parkettilattialle.

Entistä tarkempi LDS-navigointijärjestelmä ja korkeusanturit

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 pro ei taatusti törmää esteisiin. Se kommunikoi ja kerää tietoa interaktiivisesti jatkuvalla syötöllä ympäristöstään, sen muodoista, tilasta, parhaista reiteistä ja mahdollisista esteistä. LDS-navigointijärjestelmä on päivitetty entistä tehokkaammaksi. Robotti-imurilla on kuusi korkeusanturia, jotka auttavat sitä havainnoimaan esteet ja välttämään törmäykset. Korkeusanturit takaavat, ettei robotti tipahda tasolta, parvelta tai portaalta.

Lidar-törmäyksenestoanturi tarkkailee tehokkaasti seiniä ja muita esteitä. Robotin voi jättää huoletta itsenäisesti siivoamaan ilman valvontaa, sillä se ennakoi jo kaukaa mahdolliset jumitilanteet. Mikäli sattuisi niin, että robotti jäisi jumiin esimerkiksi jatko-johtoon, tekoälynsä ansiosta se painaa paikan mieleen estääkseen tilanteen toistumisen. Jatkossa robotti suunnittelee reitin vaikeat kohdat kiertäen. Robotti on kykeneväinen nousemaan pienten kynnysten ja tasojen yli aina kahteen senttimetriin asti.

Kätevä Mi Home-sovellus

Robottia voi ohjeistaa Mi Home-mobiilisovelluksen välityksellä. Robotin siivousajankohdan voi ajastaa, jotta se ei ole tiellä arkipäivän hyörinässä, tai lasten kiireisenä kouluaamuna. Jos talossa on arkoja lemmikkejä, robotin voi käskeä siivoamaan esimerkiksi niiden lenkin aikana. Robotille voi luoda sovelluksessa myös virtuaaliseiniä, eli kuvitteellisia rajalinjoja, joita robotin ei haluta ylittävän.

Siivousrobotti muistaa talon pohjapiirrustuksen, optimaaliset reitit ja huoneet. Robotilta voi pyytää täsmällistä siivousapua esimerkiksi keittiössä tai kuraeteisessä. Tämä täsmäapu pitää kodin joka kolkan ja nurkan tasaisen puhtaana perussiivouskertojen välissäkin, eikä robotti haahuile turhaan pyyhkimässä pölyjä siellä täällä.

MiHome-sovelluksesta voi myös seurata robotin kulkureittiä. Tämä ominaisuus on kätevä isomman tilan tai toimiston ollessa kyseessä.

Tehokkaat harjakset ja imuteho

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop pro 2 on soveltuva hankinta myös vaativaa siivousta tarvitsevaan kotitalouteen. Robotissa on erilaisia harjaksia, jotka auttavat sitä keräämään karvat mahdollisimman tehokkaasti matoilta ja muilta lattiapinnoilta. Pääharjan ja imuharjan ansiosta robotti-imuri kerää karvat viimeistä myöten, ja tekee kodista allergeenivapaan lapsille. Laitteessa on 3000 pascalin (3000 Pa) imuteho, joka riittää puhdistamaan paksummatkin matot perinpohjaisesti pölystä, liasta, irtohiukkasista, hiekasta ja karvoista. Myös nurkat ja pienet raot puhdistuvat tällä tehokkaalla imuteholla. 

Robotti-imurissa on lähes puolen litran pölysäiliö, tarkalleen ottaen 450ml. Robotti ei ole itsetyhjentyvä, mutta pölysäiliön tyhjennys on nopea ja yksinkertainen toimenpide, jota täytyy suorittaa harvemmin kuin kahvipannun lataus. Iso säiliö jaksaa vetää isonkin talouden roskat, pölyt ja villakoirat senkkien ja sohvien alta, ja säännöllisesti käytettynä talouteen ei enää pääse muodostumaan villakoirien armeijaa. Koneen ainoat hoitotoimenpiteet ovat jätesäiliön ja vesisäiliön tyhjennys. Lataustelakalle kone menee oma-aloitteisesti, kun on sen aika, joten omistaja voi aina tietää mistä paikantaa robotti-apurinsa, ellei se ole siivoamassa.

Mesh- ja HEPA-suodatinjärjestelmä

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro-imuriin on integroitu Mesh- ja HEPA-suodatinjärjestelmä, jotta poisto-ilma on varmasti vapaa pienhiukkasista, pölystä, toksiineista ja allergeeneista. Robotti-imurissa on kaikki mietitty viimeistä piirua myöten, ja se sopii kotiin niin siivoustehonsa ja helppokäyttöisyytensä, kuin kauniin ja minimalistisen ulkonäkönsäkin ansiosta. Modernin teknologiansa ansiosta se pitää myös huolta kotien huoneilman raikkaudesta ja puhtaudesta.

Robotti on äänetön ja huomaamaton kodissa, sillä siitä lähtee ääntä vain 58 desibelin verran. Anturien avulla se ei aiheuta meteliä myöskään törmäämällä esteisiin, ja pysyy poissa jaloista.

Käyttäjäkokemuksia Xiaomi Mi Robo Vacuum Mop Pro 2-imurista

Käyttäjäkokemuksissa nostetaan positiivisesti esiin imurin helppokäyttöisyys, laadukkuus, tekniset ominaisuudet ja arjen helpottuminen:

“Mi Home -älypuhelinsovellus on täysin toimiva, joten voit käynnistää laitteen etäältä, ohjata pölynimuria, vaihtaa siivoustiloja, asettaa aikataulun ja tarkastella luotua karttaa ympäristöstäsi ja pölynimurin kulkemista reiteistä. Käyttömukavuuden lisäämiseksi se tukee myös Alexaa ja Google Assistantia.”

“Robotti on todella helppokäyttöinen, ja sovelluksen avulla tiedämme aina missä imuri menee.”

“Sovellus on varsin käyttökelpoinen ja intuitiivinen käyttää. Sen avulla voit käyttää puhdistustiloja ja asetuksia napin painalluksella, ja asetusten määrittäminen kestää vain minuutin tai kaksi.”

Kokeneet käyttäjät kehuvat laitteen täsmällistä liikerataa ja kestävyyttä:

“Laserskannauskin löytyy, niin ei tee mitään epämääräistä siksakkia.

Katolla pyörivän lidar-tyyppinen navigointi, jonka ansiosta imuri tietää paremmin missä menee ja imuroi järjestelmällisemmin, kuin muut meidän aikaisemmat imurit.”

“Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro pysäköi erittäin siististi ja tarkasti.”

“Imurin kaikki osat ovat kolmen vuoden viikottaisen, lähes päivittäisen käytön jälkeen edelleen alkuperäisiä ja moitteettomassa kunnossa. Imuri samoin.”

Robotti-imuri on otettu ilolla vastaan arkea helpottamaan erilaisissa elämäntilanteessa lapsiperheisiin ja ikä-ihmisten elämänlaatua nostamaan:

“Tämä imuri on täydellinen apuri laiskalle ihmiselle. Olen niin tottunut siihen, että en voi ymmärtää miksi ystäväni kuluttavat arvokasta aikaa tarpeettomaan työhön, eli siivoukseen. Lämmin suositus jokaiselle.”

“Robotti-imuri on helpottanut suuresti lapsiperhe-arkeamme ja arkiaskareita. Ei enää hätäisiä lakaisuja tai paniikkia epäsiististä kodista vieraiden tullessa kylään. Mitä vieraatkin meistä oikein ajattelisivat? Nyt voin määrätä näppärästi robotin vaikka etänä pesaisemaan, pyyhkäisemään ja imuroimaan murut pois ennen vieraiden tuloa. Ja myös vieraiden jälkeen, enää ei kiristä hermoja isännöidä tytön koulukavereiden sotkuisia leikkejä!”

“Äitini alkaa olla jo ikäihminen, mutta siisteys ja huoliteltu koti on ollut hänelle aina tärkeää. Haluan, että hän saa viettää edelleen arvokasta elämää, vaikka siivoustyöt alkavat olla jo liian raskaita ja muut perheenjäsenet eivät kerkeä kuin kerran viikossa imuroimaan. Robotti-imuri on ollut korvaamaton apuri, joka pitää äitini kotia tiptop-kunnossa jokaisena hetkenä, ja äitini nauttii saadessaan käskyttää jotakuta – olkootkin vaikka imuri. Jokaisen euron arvoinen ostos.”

Yhteenveto

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 pro on monitoimikone, joka imuroi ja moppaa. Sen suoraviivainen muotoilu tekee siitä kestävän katsella. Robotti-imuri on laadukasta tekoa, ja imutehoon, HEPA-suodatin-järjestelmään ja erilaisiin suuttimiin on selvästi panostettu. Tekoäly ei jätä robottia pulaan, vaan tekee siitä itsenäisen, jota voi kuitenkin ohjailla sovelluksen kautta.

Tämä imuri sopii arkea helpottamaan ikäihmisille ja kiireiseen toimistoon. Se sopii myös lapsiperheisiin, sillä sen voi ajastaa siivoamaan sillä välin, kun itse on muualla. Se on hiljainen, eli ei tuota lisää meteliä jo valmiiksi äänekkäisiin lapsitalouksiin, ja sen voi ohjelmoida imuroimaan vaikka päiväunien aikana. Vaikea keksiä, kenelle tämä imuri ei sopisi!

Robotti-imuri sopii joka talouteen, ja siinä on erinomainen hinta-laatusuhde. Se sopii myös vaativiin lemmikki – ja lapsitalouksiin tehokkuutensa ja laadukkuutensa vuoksi. Skandinaavisiin koteihin se sopii erityisen hyvin modernin ja minimalistisen muotoilunsa vuoksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top