Miele Scout RX2

Miele Scout RX2

Miele Scout RX2 on tietääkseni ainoa robottipölynimuri, jonka sovelluksen kautta pystyt itse näkemään imurin kamerakuvaa eli näet reaaliaikaisesti kaiken saman minkä kone itsekin näkee. Voit tarkistaa kuinka pitkällä se on siivouksen kanssa, miten sillä menee tällä hetkellä. Seuraavassa postituksessamme kerromme, pystyykö Miele Scout RX2 tämän näyttävän ja aika epäkäytännöllisen ominaisuuden ohella siivoamaankin.

Miele Scout RX2 Plussat

Kuten useimmat korkeamman hintaluokan robottipölynimurit, myös Miele Scout RX2 siivoaa järjestelmällisesti. Se ei liiku ympäriinsä kaoottisesti, vaan järjestelmällisesti ja vakaan suunnitelman mukaan. Miele Scout RX2 erottuu kaikista muista robottipölynimureista jo mainitulla kameraominaisuudellaan. Totta puhuen tästä ei synny erityistä lisäarvoa, sillä muidenkin saman hintaluokan robotti-imurien sovellukset antavat sinun seurata koneen etenemistä kartalla. Miele Scout RX2:lla on myös kameraton versiona, joka on väriltään punainen ja maksaa noin 100 euroa vähemmän kuin mustavärinen kamerallinen Home Vision -versio.

Miele Scout RX2 pärjää erittäin hyvin siinä mihin se on tarkoitettu – siivoamisessa. Se on yksi parhaimmista robottipölynimureista, joka pystyy keräämään erilaisia roskia lattialta ja tekee sen suurimmasta osasta (ellei kaikista) kilpailijoistaan paremmin.

Lisäksi on Miele Scout RX2 muodoltaan toisista robotti-imureista erilainen ja näyttää todella siistiltä. Toisin kuin muut pyöreät tai neliömäiset ns. laatikot, Miele on yrittänyt antaa tuotteelleen todellisen robotin ulkonäon.

Miele Scout RX2:n ensisijaisesti nurkkien puhdistukseen tarkoitetut sivuharjakset osaavat yllätykseksemme hommansa mainiosti. Useimmat robotti-imurit kamppailevat nimenomaan nurkkien siivouksen kanssa, mutta tämä kone selviää siitä erittäin hyvin.

Sekä mattojen puhdistus että lemmikkikarvojen poistaminen eivät aiheuta sille minkäänlaisia hankaluuksia.

Miele Scout RX2 Miinukset

Miinuksista puhuen emme voi mitenkään ohittaa Miele Scout RX2:n erittäin surkeata sovellusta. Sen yhteensopivuus on hyvin heikkoa sekä robotin ja älylaitteessa olevan sovelluksen välinen yhteys katkeaa usein. Lisäksi sovellus usein kaatuu kokonaan ja on muutenkin turhan hankalaa.

Sovellus antaa sinun laittaa robotin aloittamaan tai lopettamaan työnsä, mutta sillä ei ole virtuaalisten seinien toimintoa, kuten on kilpailijoiden sovelluksilla. Lisäksi on jo edellä mainitun kamerakuvan laatu erittäin huono, mikä tekee tästä toiminnosta merkityksettömän.

Lisäksi tämä robotti takertuu johonkin usein ja tarvitsee apua siivouksen jatkamiseen. Joskus ei auta sekään, vaan täytyy se laittaa kokonaan pois päältä ja uudelleen päälle, jotta se pystyisi aloittamaan siivouksen uudestaan.

Miele Scout RX2:n hinta on aika korkea. Home Vision -versio maksaa tällä hetkellä 849 euroa ja kameraton versio maksaa 729 euroa. Robotti-imuri, jonka sovellus on melkein hyödytön, voisi kuulua kyllä alempaan hintaluokkaan.

Miele Scout RX2 Päätös

On jopa hieman sääli, että robottipölynimurin, joka on erittäin tehokas puhdistuksessa ja tekee työnsä hyvin, pilaa vialliset ja huonosti toimivat lisät. Jos se olisi huomattavasti halvempi, voisin pohtia sen ostamista, mutta nykyisen hinnan tapauksessa harkitsisin mieluummin siitä monta sataa euroa halvempaa Mamibot PreVac 650 -robottipölynimuria, tai maksaisin enemmän ja saisin ihan toista luokkaa ExVac 680S -imurin.

Scroll to Top